Kā mainīt uzturu, lai neiekristu rudens noguruma lamatās?

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Foto: Depositphotos

Pastiprināts nogurums, sliktāks noskaņojums, biežākas galvassāpes ir lietas, ar kurām daudzi no mums sastopas rudenī. Straujas laikapstākļu izmaiņas nelabvēlīgi ietekmē ķermeni, galvenokārt psihi. Ķermenim, kurš vēl nesen bija viegli ģērbts, jāpierod pie zemākas temperatūras. Arī smadzenes ir jāpielāgo.

Ja noguruma sajūta rodas drīz pēc atpūtas, tad, iespējams, piezagusies rudens depresija vai noteiktu uzturvielu trūkums. Doma, ka rudens jau ir klāt, ka pūš auksts vējš un  kokiem nokrīt lapas, cilvēku satrauc. Nepatīkamo sajūtu pastiprina nemiers saistībā ar to, ka ziema nāk.

Kā tikt galā ar rudens nogurumu? Dzīvesveida izmaiņas var palīdzēt justies labāk vai izvairīties no rudens depresijas. Pirmkārt, padomā par to, kā un ko tu ēd. Ēdot lielu daudzumu neveselīgu pārtikas produktu, tev ir grūti piecelties no rīta, un visu dienu nebūs tonusa un garastāvokļa.

Zaļie dārzeņi: Dzelzs un C vitamīns

Koncentrējies uz zaļajiem augiem, kas piegādās tev dzelzi. Spināti, zaļās pupiņas, kāposti, rukola - tie visi ir bagāti ar minerālvielām, kas veicina sarkano asins šūnu veidošanos un novērš anēmiju. Turklāt šie dārzeņi ir pilni ar C vitamīnu, kas palīdz organismam vieglāk absorbēt dzelzi.

Neaizmirsti par riekstiem

Ēd dažādus riekstus, to darot pēcpusdienā, kā pēcpusdienas uzkodu. Tie ir olbaltumvielu, B vitamīnu un minerālvielu, piemēram, dzelzs un magnija, avots. Šīs vielas palīdz ķermenim tikt galā ar nogurumu un oksidatīvo stresu, kas bojā šūnas un izraisa vājumu un nogurumu.

Ierobežo alkohola un cigarešu patēriņu

Šie sliktie ieradumi apvienojumā ar biežāku kafijas lietošanu un miega trūkumu tikai palielina diskomfortu organismā. Parādās galvassāpes, sirdsklauves, sasprindzinājums krūtīs, koncentrēšanās trūkums un reiboņi. Tā vietā dzer vairāk ūdens un vairāk staigā.

Vairāk kvalitatīva miegs

Ja dodies gulēt pārāk vēlu un ir jāceļas ļoti agri, nebrīnies, ka tev nav pietiekami daudz enerģijas. Lai no rīta justos labi atpūties, ir vajadzīgas septiņas līdz astoņas miega stundas. Izmanto arī nedēļas nogali, lai dienas laikā nosnaustos. 

Labs miegs, daudz svaiga gaisa, augļi, dārzeņi un kvalitatīva gaļa, un rudens būs brīnišķīgs!

Avots: Volshebnaya-eda

KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu