Kalciju saturoši produkti

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest

Ja ikrīta kafija tev ir ļoti svarīga, izvairies no kalciju saturošiem produktiem. Tā īpaši daudz ir pienā un piena produktos. Lūk, tieši tāpēc nav ieteicams kafijai pievienot pienu vai saldo krējumu.

Brokastīs izvārīji divas olas un domāji, super, paaugstināsi kalcija līmeni. Bet, ja līdz ar olu apēšanu dzer arī kafiju, tā diezvai notiks, jo kalcija uzņemšanai traucē kofeīns. Uzņemtais kalcijs nevis uzsūksies, bet tik izvadīts kopā ar urīnu.

Jāatzīst, ka lielākajai daļai cilvēku tomēr šis ir gana maznozīmīgi, jo ar katru kafijas tasīti tiek zaudēti vidēji 3 mg kalcija, bet dienas norma ir 1000 mg, tātad daudzums ir mazs, ja vien nav šī mikroelementa deficīts, kad katrs miligrams ir būtisks. 

Lai kafija ievērojami neietekmētu kalcija daudzumu organismā, centies nedzert vairāk kā 3 tasītes dienā. Bet, ja dzer kafiju bez kofeīna, tad bez liekas domāšanas vari to baudīt gan ar pienu, gan saldo krējumu.

Lasi vēl:

KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu