Kā apkarot vēlmi ēst saldumus?

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Foto: Depositphotos

Ne retais no mums izjūt atkarību no saldumiem. Nepaiet ne diena bez šokolādītes vai smalkmaizītes, varbūt kādas kūciņas vai kārtīgas porcijas saldējuma. Cukurs nav kaitīgs, ja to lieto ar mēru, bet, ja apzinies, ka saldumu tavā ikdienā ir par daudz, - kā samazināt vēlmi pēc saldajiem našķiem, skaidro "Food in my room".

Sabalansē uzturu

Jo lielāki ir pārtraukumi starp tavām maltītēm, jo vairāk tev kārosies saldumu. Centies ieturēt vairākas ēdienreizes dienā, taču porcijas nelielas. Tādējādi nebūs izteiktas cukura līmeņa svārstības asinīs un arī konfekšu kastes izēšana nešķitīs tik vilinoša. Un neizlaid brokastis, tās joprojām ir nemainīgi svarīgas.

Mazāk tējas un kafijas pārtraukumu

Jo vairāk brīvo brītiņu kuros iedzert tasīti tējas vai kafijas, jo vairāk saldumu apēdīsi. Jo, nu, piekritīsi, kas gan tā par kafijas pauzi bez kādas smalkmaizītes vai šokolādes gabaliņa? Kafijas vietā izvēlies svaigi spiestu sulu vai kādu smūtiju, vai varbūt uzgrauz riekstiņus.

Meklē alternatīvas

Ja ļoti, ļoti, ļoti gribas apēst ko saldu, mēģini smalkmaizītes vietā apēst kādu saldāku augli (banānu, persiku, aprikozi). Vēl lieliska alternatīva cukurotajiem saldumiem ir žāvēti augļi un ogas, medus. Paralēli šīm alternatīvām papildini savas ikdienas maltītes ar garšvielām (kanēli, muskatriekstu, kardamonu). Šīs garšvielas dēvē par dabīgajiem ēdienu saldinātājiem.

Kustīgs dzīvesveids ir laime

Zinātniski pierādīts, ka fiziskas slodzes laikā ķermenī izstrādājas laimes hormons un samazinās stresa līmenis. Bieži vien tieši nomāktība un stress ir tas, kas mudina roku stiepties pēc saldumiem kā pie prieka avota. Varbūt laime nav tortītē, bet gan pietupienos un kārtīgā pastaigā?

Labās taukvielas

Treknās zivis, avokado, rieksti, olas, saulespuķu sēkliņas - produkti, kurus ieteicams iekļaut savā ikdienas uzturā. Šie gardumi palīdz stabilizēt hormonu līmeni un pēc maltītes ilgāk uztur sāta sajūtu.

Prom no acīm, laukā no sirds

Iespējams, vienkāršākais padoms ir neiegādāties saldumus, jo, ja apzinies, ka nespēj pateikt nē, tad vieglāk būs sevi kontrolēt, ja tīri fiziski pa rokai nebūs nekā salda apēdama.

KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu