Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča

Mazāk ļaunuma

Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Raksta foto
Foto: depositphotos.com

Taisnība tomēr ir tiem, kuri saka, ka kaitīgās vielas gaļā tomēr ir. Eksperti vairākkārt ir atraduši vistas gaļā, piemēram, antimikrobu līdzekļu atliekas un dažādas baktērijas, kuras izdzīvo, neskatoties ne uz ko. Lai atbrīvotos no visa ļaunuma, kas varētu būt gaļa, iesaka pirmo buljonu noliet.

“Gaļa satur hormonus un antibiotikas, zivis – svinu un dzīvsudrabu, dārzeņi – pesticīdus. Vārīšanas laikā tas viss nonāk buljonā. Tāpēc pirmo ūdeni pēc uzvārīšanas noteikti vajag noliet,” iesaka Ludmila Denisenko, ārsts diētologs.

Turklāt speciālists iesaka atteikties no kaulu buljona: dzīvnieku kauli uzkrāj daudz radionuklīdu.

Ja gatavojot buljonu, pirmo ūdeni nolej (bet labāk un otru arī), tas būs mazāk trekns un veselīgāks, bet vērtīgo vielu būs pietiekošā daudzumā.

Lasi vēl:

Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu