Smiltsērkšķis ir īsta superoga - vitamīnu bumba. Ja neskaita ogu vērtīgo sastāvu, tām piemīt arī eleganta garša.
Smiltsērkšķi - vērtīgās īpašības un receptes
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Smiltsērkšķos milzīgos daudzumos ir vissvarīgākie mūsu ziemas perioda vitamīni (A, B, C, E), tie ir bagāti ar šķiedrvielām, vērtīgām organiskajām skābēm un veselam organismam neaizvietojamiem mikroelementiem.
Vislabāk šīm ogām vērtīgās vielas var saglabāt, ja tās saldē. Karstumā daļa labuma noārdās, tomēr ne viss. Bet ne vienmēr jākoncentrējas uz vitamīnu faktoru, jāizceļ arī garša, kas ir lieliska un iederēsies garšīgos desertos.
Lasi vēl:
Avots: Food.inmyroom