Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča

Smiltsērkšķi - vērtīgās īpašības un receptes

Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Raksta foto
Foto: Depositphotos

Smiltsērkšķis ir īsta superoga - vitamīnu bumba. Ja neskaita ogu vērtīgo sastāvu, tām piemīt arī eleganta garša.

Smiltsērkšķos milzīgos daudzumos ir vissvarīgākie mūsu ziemas perioda vitamīni (A, B, C, E), tie ir bagāti ar šķiedrvielām, vērtīgām organiskajām skābēm un veselam organismam neaizvietojamiem mikroelementiem.

Vislabāk šīm ogām vērtīgās vielas var saglabāt, ja tās saldē. Karstumā daļa labuma noārdās, tomēr ne viss.  Bet ne vienmēr jākoncentrējas uz vitamīnu faktoru, jāizceļ arī garša, kas ir lieliska un iederēsies garšīgos desertos.

Lasi vēl:

Avots: Food.inmyroom

Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu