Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča

Kā un kāpēc?

Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Raksta foto
Foto: depositphotos.com

Atbilde ir ļoti vienkārša: lai iegūtu skaistu, caurspīdīgu buljonu. Pat ja tu vāri boršču, putu pelēkās pārslas tajā izskatīsies diezgan nepatīkami. Turklāt katlu būs grūtāk nomazgāt: putas piedegs pie tā malām,

Lai putas noņemtu ātri un bez liekas piepūles, vislabāk ir paņemt speciālo putu karotīti – tā izskatās tāpat kā parastā, bet ar caurumiem. Caur caurumiņiem izplūst buljons, bet pelēkā puta nosēžas uz karotes.

Vēl viens veids ir iemest buljonā sīpolu. Izdalījušās olbaltumvielas pielips pie tā un nebojās ēdiena estētiku ar nepatīkamām putu daļiņām. 

Pedantiskākie pavāri buljonu izkāš. Lai to izdarītu, ir jāņem īpaši blīvs marles gabals un caur to, citā katlā jāpārlej šķidrums. Turklāt nāksies samierināties ar to, ka netīro trauku kaudzē būs par vienu katlu vairāk.

Lasi vēl:

Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu