Es vēlos iemācīties vienu jaunu recepti nedēļā!
Radoši paplašināt savu ēdienkarti un pagatavot vismaz vienu jaunu un veselīgu recepti nedēļā. Laika trūkuma dēļ parasti nedēļas ēdienkarti sastāda ļoti līdzīgi ēdieni nedēļu no nedēļas. Nav jābaidās eksperimentēt un improvizēt, lai palutinātu sevi un citus ar jauniem produktiem, jaunām garšvielām. Pašiem par prieku svarīgi ir ieviest produktu daudzveidību ikdienas maltītē - ja izvēlas kādu no produktiem ēst retāk vai no tā atteikties, jāapdomā, kā konkrēto produktu aizvietot. Uztura speciāliste Dita Lase iesaka pēc iespējas mazāk izvēlēties patērēt pārstrādātus, rafinētus, konservētus un citādi mocītus - “jo svaigāks, dabiskāks, neapstrādātāks, tuvāks sākotnējam produktam, jo labāk. Vismaz 3/4 uztura jābūt augu izcelsmes, lai varētu cerēt uz veselību un pilnvērtīgu uzturu, tā šobrīd apgalvo zinātnieki. Jo daudzveidīgāks mūsu uzturs, jo pilnvērtīgāks. Dita Lase piedāvā sarakstu iedvesmai - kas no šī vēl nav iepriekš ēsts?