6. noteikums - uzticies sev, nevis vārīšanas laikam uz iepakojuma
Lai arī ražotājam būtu jābūt tam, kurš zina vislabāk, cik ilgi jāvāra viņu makaroni, realitātē laiks, kas norādīts uz iepakojuma, mēdz ievērojami atšķirties no tā, kas reāli nepieciešams. Labāk makaronus nogaršot, lai izvairītos no to pārvārīšanas. Un vēl svarīga lieta, ko der atcerēties, - makaroni turpina gatavoties vēl brīdi arī pēc tam, kad ūdens ir noliets.
7. noteikums - makaronu ūdens ir izmantojams
Ir vērtīgi nedaudz ūdens, kurā vārīji makaronus, saglabāt. To var izmantot mērces gatavošanā, lai tai piešķirtu piesātinātāku garšu.
8. noteikums - liec makaronus mērcē, nevis otrādi
Tā notiek teju vienmēr - makaroni jau ir šķīvī un tad tiek uzlieta mērce. Vai arī to uzlej katlā. Bet garšīgāk ir otrādi - liec makaronus katliņā vai pannā, kurā gatavoji mērci. Bet, ja negribi jaukt visu kopā, tad uz šķīvja uzlej vispirms mērci, tad liec makaronus un virsū vēl nedaudz mērces.
9. noteikums - saki kaperiem "jā!"
Pie gaļas ēdieniem, salātos, uz picas - itāļiem ļoti garšo kaperi. Atceries, ka konservēti tie mēdz būt spēcīgas garšas, tāpēc nevajadzētu aizrauties ar sāli.
10. noteikums - nekādas eļļas pie makaroniem
Mīts - eļļa novērš makaronu salipšanu. Tā tas nav. Īslaicīgi situāciju tas uzlabo, bet, kad pasta būs atdzisusi, tā vienalga var salipt. Atceries - daudz ūdens un liels katls būs labāku panākumu atslēga. Bez tam, ja makaroniem pievieno eļļu, tā traucē tiem savienoties ar mērci.