Ja rabarberu daudz un nav spēka visus notiesāt, saglabā tos dienām, kad tie vairs dārzā nebūs pieejami. 4 risinājumi, kā sagatavot rabarberus lietošanai nesezonā!
4 veidi, kā sagatavot rabarberus uzglabāšanai
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
1. Saldē. Nomazgā, kārtīgi nosusini, notīri un sagriez sev tīkama izmēra gabaliņos. Sadali nelielās porcijās un saldē. Kad vēlies lietot, atliek izņemt no saldētavas, atlaidināt un likt ķīseļos, pīrāgos vai baudīt vienkārši ar cukuru.
2. Vāri ievārījumus. Klasika nenoveco. Vāri rabarberus vienus pašus vai kopā ar kādu sev iemīļotu augli vai ogām, pildi burciņās - vāciņš virsū un baudi, kad vien uznāk vēlme.
3. Vāri sīrupu. Rabarberi, cukurs un ūdens - tik vien vajadzīgs, lai pagatavotu gardu sīrupu, kas ļaus caru gadu izbaudīt vasaras garšu.
4. Gatavo kompotu. Sastāvdaļas tādas pašas kā sīrupam - augļus burciņā, pa virsu uzber cukuru un pārlej ar aukstu ūdeni. Pasterizē, kārtīgi aizvāko, noliec aukstumā un uzglabā visu gadu.