Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča

Vai nepieciešams mīklu atpūtināt?

Raksta foto
Foto: Depositphotos.com / Receptes.lv

Jā, būtu ļauni likt tev mazliet pagaidīt brīdī, kad esi tik tuvu svētlaimīgām brokastīm ar gardām pankūkām. Tomēr...

Ir kāds mazs solis mīklas pagatavošanas procesā, kuru nedrīkstētu izlaist, neatkarīgi no tā, cik izsalcis esi, – tā ir jāatpūtina. Atpūtināšanai, kas var ilgt no 5 līdz 30 minūtēm (atkarībā no receptes), ir divas nozīmes: mīklas sajaukšanas laikā aktivizētais glutēns «nomierinās» un cietes molekulas absorbē lieko šķidrumu mīklā, galarezultātā iegūstot biezāku konsistenci.

Padoms: labākās lietas tiek pacietīgajiem. Un, jā, tas attiecas arī uz pankūkām. Mīklas atpūtināšana nodrošinās to, lai pankūkas ir mīkstākas un maigākas, kas ir īpaši svarīgi, cepot plānās pankūkas. Kamēr tiek atpūtināta mīkla, izmanto laiku, lai nokoptu darba virsmu, uzklātu galdu vai sagatavotu piedevas.

Plānās pankūkas

Raksta foto
Foto: Depositphotos.com / Receptes.lv
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu