Raksta turpinājums
Vai parasti maisi pankūku mīklu tik ilgi, līdz tā ir pilnībā vienmērīga un bez kunkuļiem? Centies, cik spēka, lai atbrīvotos no tiem pilnībā?
Vai parasti maisi pankūku mīklu tik ilgi, līdz tā ir pilnībā vienmērīga un bez kunkuļiem? Centies, cik spēka, lai atbrīvotos no tiem pilnībā?
Tev būtu vērts ko zināt - tajā brīdī, kad sajauc sausās sastāvdaļas ar slapjajām, sāk «attīstīties» glutēns. Jo vairāk mīkla tiek kulta, jo vairāk izdalās šis lipeklis. Kā tas ietekmē rezultātu? Izceptās pankūkas no pārkultās mīklas nebūs gaisīgas un maigas, bet gan smagnējas un grūtāk košļājamas.
Padoms: kul mīklu tikai tik ilgi, līdz ir sajaukušās sausās un slapjās sastāvdaļas, kā arī nav redzami milti. Mīkla, iespējams, būs nedaudz kunkuļaina, bet par to nevajadzētu satraukties.