Cik ilgi jākuļ mīkla?

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Foto: Depositphotos.com / Receptes.lv

Vai parasti maisi pankūku mīklu tik ilgi, līdz tā ir pilnībā vienmērīga un bez kunkuļiem? Centies, cik spēka, lai atbrīvotos no tiem pilnībā? 

Tev būtu vērts ko zināt - tajā brīdī, kad sajauc sausās sastāvdaļas ar slapjajām, sāk «attīstīties» glutēns. Jo vairāk mīkla tiek kulta, jo vairāk izdalās šis lipeklis. Kā tas ietekmē rezultātu? Izceptās pankūkas no pārkultās mīklas nebūs gaisīgas un maigas, bet gan smagnējas un grūtāk košļājamas.

Padoms: kul mīklu tikai tik ilgi, līdz ir sajaukušās sausās un slapjās sastāvdaļas, kā arī nav redzami milti. Mīkla, iespējams, būs nedaudz kunkuļaina, bet par to nevajadzētu satraukties.

Rūgušpiena pankūkas

Foto: Depositphotos.com / Receptes.lv
KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu