Baltmaizei

Sastāvdaļas

  • 500 g kviešu miltu 20 g rauga
  • 2 tējkarotes medus
  • 1 tējkarote sāls
  • : 1 ola
  • 1 /8 l piena
  • 30 g sviesta
  • 1 ola pārsmērēšanai

Pagatavošana

1 min.
  1. Raugu ar medu iemaisa siltā pienā. Izsijā miltus, vidū veido iedobīti, kur ielej izšķīdinātu raugu, kuru nedaudz sajauc ar miltiem. Tad pievieno sviestu, sāli un olas. Mīca līdz masa kļūst elastīga. Pārsegtu mīklu atstāj 40 min. raudzēties. Vēlreiz izmīca mīklu un veido kukuli, kuru liek ietaukotā veidnē, un atstāj 25–30 min. uzrūgt. Pirms cepšanas pārsmērē ar sakultu olu un ar nazi veido griezumu. Cept 180–200 °C temperatūrā 40–50 minūtes.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Deserti


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi