Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Pamatēdieni Piparmētru kuskuss ar svaigo piparmētru sieru un jērgaļas konfitu

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 200 g kuskusa
  • 500 ml jērgaļas buljona
  • 15 piparmētru lapas
  • 500 g jēra šķiņķa
  • 0.5 l augu eļļas vārīšanai
  • 3 notīrītas ķiploku galviņas
  • šķipsna rozmarīna, timiāna, ķimeņu un raudenes
  • Sieram
  • 1 glāze dabīgā jogurta bez piedevām
  • 1 ēd.k. svaigi kapātu piparmētru
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

1 min.
  1. Gatavo sieru.
  2. Dari to dienu pirms ēdiena pasniegšanas. Metāla sietā ieklāj auduma dvieli, ielej tajā glāzi dabīgā jogurta.
  3. Sietu liec virsū katlam, kas atbilst tā lielumam, un atstāj uz nakti, lai atdalās sūkalas. Nākamajā dienā piemaisi jogurtam sakapātas piparmētras.
  4. Gatavo jērgaļu.
  5. Ar nazi šķiņķim nogriez visus redzamos taukus un lieso gaļu sagriez pusotru centimetru lielos kubiņos.
  6. Liec tos katliņā kopā ar visām garšvielām un ķiplokiem.
  7. Sāli nepievieno!
  8. Pārlej ar eļļu tā, lai gaļa tiktu nosegta, un vāri uz ļoti mazas uguns divas stundas, ik pa laikam apmaisot.
  9. Gaļa ir gatava, kad tā sadalījusies šķiedrās. Šādi pagatavotu konfitu var uzglabāt slēgtā burciņā ledusskapī trīs mēnešus.
  10. Gatavo kuskusu.
  11. Ieber traukā kuskusu un pārlej to ar karstu buljonu tā, lai tas ir nosegts.
  12. Uzliec šķīvi un ļauj siltumā uzbriest. Uzbriedušam kuskusam piemaisi klāt sakapātas piparmētras.
  13. Izvēlētos 4 vienādas formas traukus samitrini ar ūdeni, liec tajos kuskusu un ar karoti nopresē.
  14. Ļauj pastāvēt.
  15. Pasniedzot galdā, izliec no formas kuskusu un virsū liec jēra konfitu.
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Gaileņu mērce ar jaunajiem kartupeļiem un gurķu šķēlītēm fiksajā marinādē

Gaileņu mērce ar jaunajiem kartupeļiem un gurķu šķēlītēm fiksajā marinādē

Pamatēdieni

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas