Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Piparmētru kuskuss ar svaigo piparmētru sieru un jērgaļas konfitu

2006. gada 22. maijs
Foto: Gita Murniece-Taurina
Pagatavošana
1 min
1. Gatavo sieru.
2. Dari to dienu pirms ēdiena pasniegšanas. Metāla sietā ieklāj auduma dvieli, ielej tajā glāzi dabīgā jogurta.
3. Sietu liec virsū katlam, kas atbilst tā lielumam, un atstāj uz nakti, lai atdalās sūkalas. Nākamajā dienā piemaisi jogurtam sakapātas piparmētras.
4. Gatavo jērgaļu.
5. Ar nazi šķiņķim nogriez visus redzamos taukus un lieso gaļu sagriez pusotru centimetru lielos kubiņos.
6. Liec tos katliņā kopā ar visām garšvielām un ķiplokiem.
7. Sāli nepievieno!
8. Pārlej ar eļļu tā, lai gaļa tiktu nosegta, un vāri uz ļoti mazas uguns divas stundas, ik pa laikam apmaisot.
9. Gaļa ir gatava, kad tā sadalījusies šķiedrās. Šādi pagatavotu konfitu var uzglabāt slēgtā burciņā ledusskapī trīs mēnešus.
10. Gatavo kuskusu.
11. Ieber traukā kuskusu un pārlej to ar karstu buljonu tā, lai tas ir nosegts.
12. Uzliec šķīvi un ļauj siltumā uzbriest. Uzbriedušam kuskusam piemaisi klāt sakapātas piparmētras.
13. Izvēlētos 4 vienādas formas traukus samitrini ar ūdeni, liec tajos kuskusu un ar karoti nopresē.
14. Ļauj pastāvēt.
15. Pasniedzot galdā, izliec no formas kuskusu un virsū liec jēra konfitu.
Uz augšu