Siera vafelesi

2006. gada 22. maijs
Foto: ilona Bērziņa
Pagatavošana
1 min
1. Olas dzeltenumu un sviestu saputo, pielej saldo krējumu un pienu un izmaisa, pieber sāli, piparus un cukuru. Sarīvē sieru un sajauc ar saputoto masu, pievieno smalki sarīvētus sīpolus, tikai tad pieber miltus un visu samīca viendabīgā mīklā. 30 minūtes ļauj pastāvēt. Mīklu pa porcijām ielej iepriekš sakarsētā un ar eļļu ieziestā vafeļu pannā, un katru vafeli cep 4-5 minūtes, līdz tā gatava, liek iepriekš sasildītā traukā. Vafeles pasniedz karstas, pārkaisītas ar sarīvētu vai saēvelētu Edamas sieru, lai katrs varētu panašķēties pēc sirds patikas. Klāt pasniedz bļodu ar dažādiem salātiem.
Uz augšu