-
Sākums
-
>
Receptes
-
>
Konditoreja un maize
-
>
Melleņu mafini
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Sastāvdaļas
-
200 g miltu
-
150 g cukura
-
3 tējk. cepamā pulvera
-
1/2 tējk. sāls
-
225 ml piena
-
75 g izkausēta sviesta
-
1 sakulta ola
-
50 g melleņu (svaigu vai saldētu)
Saturs turpināsies pēc reklāmas
Pagatavošana
40 min.
-
Ietauko mafinu veidnītes ar 90 ml tilpumu un uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem.
-
Bļodā iesijā miltus, cukuru, cepamo pulveri un sāli.
-
Ar dakšiņu citā bļodā sakuļ pienu, sviestu un olu.
-
Miltu maisījuma viducī iespiež iedobi un šim maisījumam pievieno piena maisījumu un mellenes.
-
Ar dakšiņu ātri samaisa, līdz sausās sastāvdaļas kļust miklas. Neputo. Mīklai jābūt gabalainai.
-
Katrā veidnītē ieliek pilnu karoti mīklas. Veidnītēm jābūt piepildītām mazliet vairāk kā līdz pusei.
-
Cep cepeškrāsnī 20-25 minūtes zeltaini brūnus. Liek galdā siltus vai aukstus.
Lai labi garšo!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs