Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Deserti Speka rauši

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • Kviešu milti - 500 g
  • Piens - 1 glāze
  • Sviests - 25 g
  • Raugs - 25 g
  • Kartupeļi - 100 g
  • Sāls - naža gals
  • Pildījumam
  • Žāvēts speķis - 400-500 g
  • Sīpoli - 50 g
  • Pipari - naža gals
  • Ķimenes - ½ tējkarotes
  • Cukurs - naža gals
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

60 min.
  1. Pienu, sviestu un sāli sasilda līdz 30° C. Tad šajā maisījumā izšķīdina raugu un izsijātus kviešu miltus. Mīcot mīklai pieliek novārītus, sasmalcinātus kartupeļus. Labi samīcītu mīklu siltā vietā uzraudzē, atspiež traukā atpakaļ, vēlreiz uzraudzē, tad sadala apmēram 20-36 vienādās daļās.
  2. Katru mīklas gabaliņu saspiež plakanu, vidū liek apmēram vienu ēdamkaroti speķa pildījuma, malas saspiež kopā, veidojot mēnešveidīgu rausi, ko liek uz ietaukotas plāts ar šuvi uz leju. Tos vēlreiz uz plāts uzraudzē, pārziež ar pussaputotu olu un cep karstā krāsnī apmērām 10 minūtes. Ēd karstus vai aukstus.
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Kraukšķīgie ukraiņu gurķi ar ķimenēm un burkāniem

Kraukšķīgie ukraiņu gurķi ar ķimenēm un burkāniem

Deserti

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas