Ābolu pīrāgs ar vaniļas saldējumu

Sastāvdaļas

  • 500 g ābolu
  • 10 g sviesta
  • 100 g cukura
  • 100 g saldējuma
  • 200 g kārtainās mīklas (bezrauga, plāksnītes)

Pagatavošana

1 min.
  1. Ābolus nomizo, sagriež četrās daļās, izņem serdi.
  2. Izkausē sviestu, pievieno cukuru un kausē, kamēr tas gaiši brūns.
  3. Virsū kārto ābolu šķēlītes un pāri pārklāj izveltnētu kārtaino mīklu.
  4. Izveltnētās mīklas diametram jābūt lielākam par panniņas diametru, jo mīkla cepot saraujas.
  5. Sagatavotu pīrāgu liek sakarsētā cepeškrāsnī un 15 minūtes cep 215 grādu temperatūrā.
  6. Kad ābolu pīrāgs gatavs, to liek uz šķīvja ar mīklu uz leju.
  7. Pasniedz ar saldējuma bumbām.

Komentāri

Lauksaim 2009. gada 25. oktobris 11:53
Vai šito iespējams arī pagatavot? Manuprāt pīrāgam mīklai jābūt arī apkšā citādi, kas tas par pīrāgu?

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Konditoreja un maize


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi