Sākums > Receptes > Konditoreja un maize

Ābolu pīrāgs ar vaniļas saldējumu

2006. gada 19. maijs
Foto: Gita Murniece-Taurina
Pagatavošana
1 min
1. Ābolus nomizo, sagriež četrās daļās, izņem serdi.
2. Izkausē sviestu, pievieno cukuru un kausē, kamēr tas gaiši brūns.
3. Virsū kārto ābolu šķēlītes un pāri pārklāj izveltnētu kārtaino mīklu.
4. Izveltnētās mīklas diametram jābūt lielākam par panniņas diametru, jo mīkla cepot saraujas.
5. Sagatavotu pīrāgu liek sakarsētā cepeškrāsnī un 15 minūtes cep 215 grādu temperatūrā.
6. Kad ābolu pīrāgs gatavs, to liek uz šķīvja ar mīklu uz leju.
7. Pasniedz ar saldējuma bumbām.
Uz augšu