Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Jaunlopa fileja ar garšvielām

2006. gada 18. maijs
Foto: ilona Bērziņa
Pagatavošana
1 min
1. Nokasa smadzeņu kaulus tīrus ar nazi, skalo zem auksta ūdens krāna, lai izskalotu asinis, vai mērcē aukstā ūdenī visu nakti.
2. -No četriem kauliem izspiež smadzenes, uzmanīgi, lai nesagriež pirkstus, labāk ar koka karotes kātu, sakapā un ieliek mazā bļodā, samaisa ar Parmas sieru.
3. -Iegūtajā masā iejauc sviestu, lai iznāk gluda pastēte.
4. -Apcep pārpalikušos kaulus uz pannas olīveļļā, apbrūnina katru pusi, tad turpina cepeškrāsnī cept apmēram 8 minūtes.
5. -Kad kauli apcepti, atstāj, lai atpūšas 5 minūtes.
6. -Apcep steikus pēc vajadzības (5 minūtes – vidēju izceptu, 8–10 minūtes – labi izceptus).
7. -Kad tie izcepti, atstāj, lai atpūšas 5 minūtes.
8. -Uzvāra buljonu vai sarkanvīna mērci (ja lieto tikai buljonu, ļauj, lai novārās līdz pusei).
9. -Lēnām par gabaliņiem iemaisa kaulu smadzeņu un Parmas siera pastēti.
10. -Kad viss iemaisīts, ieliek lapu sinepes, ļauj, lai tās izkarst pāris sekundes.
Uz augšu