Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Konditoreja un maize Tumšais melleņu pīrāgs

Tumšais melleņu pīrāgs

FOTO: Sintija Svikša

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 200-300 g melleņu vai citu ogu
  • 250 g kviešu miltu
  • 150 g margarīna vai sviesta
  • 150 g cukura
  • 2 olas
  • 2 tējk. cepamā pulvera
  • 2 ēd. k. cukura
  • Pūdercukurs, ja vēlās
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

45 min.
  1. Saputo sviestu (margarīnu) ar cukuru. Turpinot putot, pa vienai pievieno olas.
  2. Samaisa cepamo pulveri ar miltiem. Samaisa sviestu ar olu putām viendabīgā mīklā.
  3. Ieklāj mīklu izjaucamā veidnē (veidnes diametrs apm. 20 cm).
  4. Uzber ogas uz mīklas, ogām uzkaisa mazliet cukura.
  5. Cep 25-30 min krāsns vidējā līmenī 225 grādi temp. Zem veidnes paliek cepamo papīru, lai nejauši pāri veidnes malai pārplūstot, ogu pildījums nepilētu uz krāsns grīdiņas.
  6. Kad no krāsns izņemtais pīrāgs ir atdzisis, to var pārbērt ar pūdercukuru. Pasniedz ar glāzi piena.

    Lai labi garšo!
    Kad no krāsns izņemtais pīrāgs ir atdzisis, to var pārbērt a...

    FOTO: Sintija Svikša

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Gatavs 10 minūtēs: Saldais kārtojums "Švarcvaldes ķiršu kūka"

Gatavs 10 minūtēs: Saldais kārtojums "Švarcvaldes ķiršu kūka"

Konditoreja un maize

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas