Vieglākai gada 18. nedēļai: receptes darba dienu vakariņām

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Foto: Depositphotos.com, Receptes.lv lasītājs, Receptes.lv kolāža

Jauna nedēļa, un atkal aktualizēsies jautājums: "Ko šodien gatavot?"

Mēs palīdzēsim izdomāt. Ik svētdienu apkoposim dažas idejas, kuras var nākt talkā gaidāmās nedēļas ēdienkartes plānošanā.

Ēšanas paradumi dažādās ģimenēs atšķiras, iemesli tam var būt dažādi – ieradumi, dažādas diētas, produktu nepanesamības, vienkārši garšo-negaršo, tāpēc aicinām, apskatot receptes, neaizmirst par radošumu – daudzi ēdieni ir vairāk vai mazāk pielāgojami ģimenes vajadzībām un gaumēm, tāpēc smelies idejas un lai vieglāka nedēļa!

Maltā gaļa – ļaujas daudzveidībai

Izcepot viltoto zaķi, varēsi vakariņās ar piedevām baudīt kā pamatēdienu, bet to, kas paliks pāri, likt, piemēram, uz brokastu maizes. 

Savukārt viltotie tīteņi noderēs tiem, kam garšo klasiskie, bet nav iedvesmas vai trūkst laika kārtīgi locīt kāpostu lapiņas.

Latvieša mīļais kartupelis

Kartupeļu pankūkas – vienā dienā velti mazliet laika, lai pagatavotu, baudi vairākas dienas. Un var pat sasaldēt! Ja kārojas sātīgākas un ir jau iegādāta maltā gaļa, var arī cept pildītas.

Vasarīgiem laikapstākļiem atbilstošas zupas

Laikapstākļi solās būt vasarīgi, tāpēc noteikti var atklāt arī auksto zupu sezonu.

Pupiņu salāti ļaujas daudzveidībai

Sātīgi un garšīgi, un ļaujas daudzveidībai, jo lieliski sader ar visdažādākajiem produktiem un vari gatavot kā versijas ar gaļu, tā arī bez.

Pirmie rabarberi

Kādam izauguši jau dārzā, cits veiksmīgi nomedījis kādā tirdzniecības vietā, tāpēc jāliek lietā!

KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu