Garšīgie pīrādziņi

2006. gada 6. marts
Foto: Depositphotos.com
Pagatavošana
80 min
1. Liek sildīties pienu, tur pat ieliek sviestu lai kūst, bet neizkausē līdz galam. Lai tikai mīksts paliek. Raugu ieliek trauciņā, kur ieliets silts ūdens un karote cukura,l ai viņš tur izkūst (pa laikam pamaisa).
2. Liek lielākā bļodā uzslildīto pienu ar sviestu, pieliek sāli (nedaudz) un maisa, pamazām liek miltus, bet ne visu uzreiz (labāk ir bērt caur sietu vai ''duršlaku'', lai gaiss tiek miltos ,būs labāka mīkla). To visu mīca. Citreiz miltus vajag nedaudz vairāk, varbūt tas atkarīgs no taukiem sviestā?! Pielej izkusušo raugu un vēl mīca. Mīklai jāatlec no bļodas sieniņām. Tad liek to ledusskapī uz 20 min.
3. Ieslēdz cpeškrāsni, lai sakarst.
4. Taisa pildījumu. Sagriež krūtiņu kubiciņos, sakapā sīpolu un liek uz pannas apcepties. Beigās pieber šķipsniņu melnos, maltos piparus. Liek ledusskapī, lai atdziest.
5. Kad mīkla atdzisusi, taisa pīrādziņus pēc vēlamā lieluma.
6. Liek uz ieeļotas pannas (lai nepiedeg, vajag drusku ieziest pannu) pīrādziņus, apsmērē ar iepriekš sakultu olu, lai tie būtu smukāki. Liek krāsnī iekšā. Jācep 15-20 min., kā kura krāsns (es cenšos cept malkas krāsnī, tad sanāk superīgāk un ātrāk). Pasniedz karstus vai atdzesētus - garšo labi abos veidos.

Labu apetīti!
Foto: Depositphotos.com
Uz augšu