Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Sliņķa gulašs ar kartupeļiem

2006. gada 26. janvāris
Foto: Shutterstock.com
Lielā katlā gatavojams cūkgaļas gulašs - garšīgi paēdusi būs visa ģimene.
Pagatavošana
120 min
1. Gaļu sagriež kubiņos un cep sakarsētā eļļā lielā katlā. Kad šķidrums izdalījies, pievieno gabaliņos sagrieztus burkānus un seleriju, piparu graudus un sakapātus sīpolus.
2. Maisot cep vēl 10-15 minūtes, pielej ūdeni pēc vēlmes piekoriģējot vēlamo biezumu un turpina vārīšanu zem vāka līdz gaļa gandrīz mīksta.
3. Kartupeļus nomizo, sagriež uz pusēm, lielākos 4 daļās, liek katlā pie gaļas, pieber sāli un vāra, līdz kartupeļi sāk šķīst.
4. Tad pievieno krējumu, izmaisa, pieliek lauru lapu un ļauj gulašam uzvārīties.
5. Pasniedzot pārkaisa ar sakapātiem lociņiem. Sliņķa gulašam var pievienot arī ķiploku. To pievieno pašās beigās, ļauj uzvirst un viss.

Labu apetīti!
Foto: Shutterstock.com
Uz augšu