Phad thai (ceptas rīsu nūdeles)

5 1

Sastāvdaļas

  • 200 g rīsu nūdeles
  • 200 g (kokvilnas, cotton) tofu
  • 3 ēk eļļa
  • 2 ēk kaltētas garneles (ja ir)
  • 1 ēk konservets rutks (ja ir)
  • 200 g jēlas, notīrītas garneles
  • 1 ola
  • ..5 ēk tamarind (vai rīsu etiķis)
  • 1 ½ tk palmu cukurs
  • 5 ēk gaišā sojas mērce
  • 3 kāti thaizemiešu ķiploku lapas (th:ton kra-thiam, jp: nira, en:chinese leek) var aizstāt ar puravu lapām (sk. tekstā)
  • 1 kārtīga sauja sojas asni
  • Grauzdēti zemesrieksti
  • Cukurs
  • Laima daiviņas
  • Grauzdēts čilli

Pagatavošana

20 min.
  1. Sojas asnus iemērc aukstā ūdenī.
  2. Rīsu nūdeles iemērc vai īsi apvāra (cietākas par al dente).
  3. Tofu sagriež 1cm lielos kubiņos.
  4. Vokā ielej eļļu, ieber kaltētās garneles un rutku un īsi apcep. Pievieno tofu, apcep. Pievieno garneles, nocep sulu (ja sula neveodojās, tikai samaisa), visu babīda malā. Brīvajā vietā iesit olu, maisot stingri apcep.
  5. Pievieno nūdeles, tamarindu, sojas mērci, palmu cukuru. Uz mazas liesmas maisot cep, kamēr nūdeles mīkstas. Ja nūdeles pārak sausas, pielej nedaudz ūdeni.
  6. Ķiploku lapas sagriež 2,5 cm garuma (var aizstāt ar puravu, apm. 100g, lapas griež 5 mm platās strēmelēs). Karstās nūdelēs iemaisa sagrieztās ķiploki lapas un sojas asnus.
  7. Phad Thai servē ar cukuru, grauzdētiem čillī un laima daivīņu.
  8. Pa virsu uzber nedaudz svaigas ķiploku lapas un svaigus sojas asnus.
  9. Taizemiešu gaumē ēdiena pamatgarša ir asa saldskāba.
  10. Tamarind: parasti veikalos tirgo tamarind mīkstumu tādā puskaltētā veidā. Šo mīkstumu sajauc ar ūdeni 1:2, ļauj drusku pamirkt, tad izberž caur sietu. Parktisks padoms: uzreiz izmērcēt visu paciņu, izberzt caur sietu, atlikušo tamarind biezeni iesaldē ledus kubiciņu formā, pēc tam lieto saldētos kubiciņus = 1 ēk.

Komentāri

anita 2013. gada 5. aprīlis 01:49
........tas gan ir labs , bet ar svaigiem chili ir vel labak !

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni