Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Deserti Ladu, saldumi no zirnju miltiem

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 1 ¾ glāzes (350 g) sviesta,4 glāzes (400 g) zirņu miltu,2 ēdamkarotes rīvēta kokosrieksta,2 ēdamkarotes valriekstu vai lazdu riekstu,½ tējkarotes svaigi samaltu kardamona sēklu vai 1 tējkarote malta vanilīna,2 glāzes (250 g) pūdercukura
  • Kad masa ir pietiekami atdzisusi, lai to varētu apstrādāt tālāk, ar mitrām rokām izveidojiet 12-15 valrieksta lieluma bumbiņas. Ja vēlaties, varat izveidot līdzenu plātni un sagriezt to mazos kvadrātiņos vai rombiņos
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

15 min.
  1. 1¾ glāzes (350 g) sviesta,4 glāzes (400 g) zirņu miltu,2 ēdamkarotes rīvēta kokosrieksta,2 ēdamkarotes valriekstu vai lazdu riekstu,½ tējkarotes svaigi samaltu kardamona sēklu vai 1 tējkarote malta vanilīna,2 glāzes (250 g) pūdercukura
  2. Uz mazas uguns pannā ar biezām sieniņām izkausējiet sviestu. Pielieciet zirņu miltus un apcepiet, nepārtraukti maisot ar koka karoti. Pēc 15 minūtēm miltiem jābūt pietiekami apceptiem un jāsāk izdalīt riekstu smaržu. Pielieciet sarīvēto kokosriekstu, valriekstus un samalto kardamonu, samaisiet. Kārtīgi maisot, cepiet vēl 2 minūtes. Noņemiet pannu no uguns un pielieciet pūdercukuru. Ar dakšiņu samaisiet, izjaucot kunkuļus un iejaucot sastāvdaļas vienmērīgi visā ēdienā. Uz vairākām minūtēm nolieciet aukstā vietā.
  3. Kad masa ir pietiekami atdzisusi, lai to varētu apstrādāt tālāk, ar mitrām rokām izveidojiet 12-15 valrieksta lieluma bumbiņas. Ja vēlaties, varat izveidot līdzenu plātni un sagriezt to mazos kvadrātiņos vai rombiņos.
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Ceptu kabaču kārtojums ar marinētiem sīpoliem un ķiploku mērci

Ceptu kabaču kārtojums ar marinētiem sīpoliem un ķiploku mērci

Deserti

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas