Rudens salāti 2

2005. gada 2. oktobris
Foto: laurita
Pagatavošana
1 min
1. Svaigos kāpostus notīra unj saēvelē salmiņos. Burkānus nomazgā, notīra, noskalo un sarīvē uz rupjās dārzeņu rīves skaidiņās. Tomātus nomazgā un sagriež šķēlēs, sīpolus notīra un sīki sagriež. Sasmalcinātos dārzeņus traukā sajauc ar sāli, cukuru, eļļu un etiķi. Cieši iepilda burkā un pārlej ar garšvielu novārījumu, līdz salāti pārklāti. Ūdeni ar krustnagliņām. lauru lapām un smaržīgajiem pipariem vāra 5 minūtes, tad caur sietiņu izkāš (atbrīvo no garšvielām), vēlreiz uzvāra un pārlej salātiem.
2. Burkai uzliek metāla vāciņu, pievalcē, sterilizē 100 grādu temperatūrā: 0,5 l burkas 20 min., 1l burkas - 30 min. Pēc sterilizēšanas izceļ no katla un aizvalcē. Noslēgtās burkas apgāž ar vāciņu uz leju un patur pusstundu. Tad burkas atdzesē.
Uz augšu