Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Citronu kēkss

FOTO: Madre

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 100 g sviesta
  • 200 g piena
  • 4 olas
  • 250 g cukura
  • 5 glāze/s miltu
  • 1 citrona miziņa
  • Vanilīns
  • 1 paciņa cepamā pulvera
  • Rozīnes un/vai rieksti pēc izvēles
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

50 min.
  1. Sviestu kārtīgi samaisa ar cukuru, pa vienai pievieno olas, tad pienu, citrona miziņu (rīvētu), vanilīnu vai vanilīna cukuru, 2 glāzes miltus. Samaisa. Atlikušos miltus samaisa ar cepampulveri un vēlreiz samaisa.
  2. Pievieno rozīnes un riekstus pēc izvēles - vēlreiz maisa.
  3. Liek ietaukotā veidnē un cep vidēji karstā cepeškrāsnī. Cepšanas laiks vidēji 30 min. Gatavību pārbauda iedurot kēksā koka irbuli - ja mīkla nepielīp - kēkss gatavs.

    Lai labi garšo!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Gaileņu mērce ar jaunajiem kartupeļiem un gurķu šķēlītēm fiksajā marinādē

Gaileņu mērce ar jaunajiem kartupeļiem un gurķu šķēlītēm fiksajā marinādē

Konditoreja un maize

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas