Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Piena zupa ar puķkāpostiem

2005. gada 12. augusts
Foto: Rita Prane
Pagatavošana
30 min
1. Puķkāpostu sadalīt mazās rozetītēs, ielikt verdošā ūdenī ar sāli un vārīt 10-15 minūtes, kamēr kāposti mīksti. Izņemt ar putu karoti kāpostus un karstajā buljonā iebērt mannā. Vārīt apmaisot 10 minūtes. Pieliet pienu, ielikt atpakaļ k`paostus un vārīt vēl 2-3 minūtes. Zupas šķīvītī ielikt piciņu sviesta un pārliet pāri zupu.
2. Var dot mazuļiem no 5 mēnešu vecuma.

Sāls šķīdums - 1 ēdamkarote sāls jāuzvāra glāzē ūdens, jāizkāš cur marlīti un vēlreiz jāuzvāra pievienojot pusglāzi ūdens. Šķīdumu tur tīrā slēgtā traukā ledusskapī un lieto sāls vietā gatavojot ēdienus mazuļiem. Vienai porcijai vajag ap`meram nepilnu pustējkaroti sāls šķīduma
Uz augšu