Sākums > Receptes > Konservējumi

Skābēti gurķi arī siltam pagrabam

2005. gada 9. augusts
Foto: Shutterstock.com
Šos gurķus var glabāt siltā pagrabā, tie nesapelē un ir garšīgi līdz jaunai ražai.
Turklāt ietaupās burkas, jo, saliekot noraudzētos gurķus, no 3 burkām gurķi izvietojas 2 burkās.
Pagatavošana
20 min
1. Sakārto burkā visu kārtām, izņemot ievu lapas.
2. Aukstā ūdenī izšķīdina sāli, uzlej gurķiem.
3. Noliek sapildītās burkas uz lieliem šķīvjiem siltā vietā norūgt, plastmasas vāciņus uzliek tikai uz burkām, nepiespiežot.
4. Raudzē, kamēr vairs neputo un virspusē ir izveidojusies brūngana plēvīte.
5. Burkā esošo šķidrumu nolej katlā un uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai.
6. Gurķus un garšvielas izber lielā traukā, burkas izmazgā un blīvi sapilda ar noraudzētajiem gurķiem, uzlej vārošo sālījuma šķidrumu, katrā burkā virspusē uzliek 4 ievu lapas, noslēdz ar jauniem, stingriem plastmasas vāciņiem.

Foto: Māra Brence
Uz augšu