Karpa tumšajā alū

Sastāvdaļas

  • 1 karpa
  • 3 burkāni
  • 3 pētersīļi
  • 2 sīpoli
  • 1 mazāka selerija
  • 10 pipargraudi
  • 5 krustnagliņas
  • 0.5 l tumšā alus
  • 5 karotes sviesta
  • Pēc vajadzības rupjmaizes garozas
  • Citrons
  • Glāzīte karpas asiņu ar etiķi
  • Mārrutki
  • Cukurs
  • Glāze sarkanā vīna

Pagatavošana

1 min.
  1. Notīrītus dārzeņus un garšvielas liekam apmēram pusstundu vārīties. Tad pielejam alu, ieliekam karpu, sviestu, ripiņās sagrieztu citronu, etiķi ar asinīm un vārām apmēram 15 minūtes. Pa to laiku sarīvējam maizi. Novārīto karpu ieliekam tīrā traukā. Buljonā ieliekam sagatavoto maizi un ļaujam tai savārīties. Karpai pievienojam sarīvētus mārrutkus, pārlejam ar vīnu, pēc garšas pasaldinām, apsālām un mērci uzkāšam cauri smalkai kāstuvei uz karpas porcijām. Zem vāka noliekam siltumā nostāvēties.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Pamatēdieni


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi