Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča
Iesūti ziņu!
Sākums > Receptes > Konservējumi

Auksti sālītas sēnes

Foto: Receptes.lv
Pagatavošana
1 min
1. Sēnes nevāra, bet mērcē 1-2 diennaktis aukstā sālsūdenī. Tad tās noskalo un nedaudz apžāvē. Sālāmajā traukā ieber sāli, lai tas nosedz dibenu, tad sēnes ar cepurītēm uz leju liek 6 cm biezā slānī. Katru sēņu kārtu pārber ar sāli (uz 1 kg sēņu 50 g sāls), pārklāj ar lina vai kokvilnas drāniņu un noslogo. Sēņu sālīšanu var turpināt arī pēc nākamās lasīšanas. Jālūko, lai sēnes būtu pārklātas ar šķidrumu, ja nav, jāliek smagāks slogs.
Komentāri (1)
Uz augšu