Liellopa aste alū

2005. gada 15. jūlijs
Foto: Receptes.lv
Pagatavošana
1 min
1. Liellopa asti atplēvojam un notīrām taukus. Pēc tam sacērtam pa locītavām, nomazgājam, nosausinām un apsālām. Kastrolī izkausējam sviestu (senāk te lietoja liellopa taukus) pieliekam smalki sagrieztu sīpolu, kuru apcepam līdz zeltainumam. Tajā ieliekam gaļu, kuru apcepam, tad pievienojam visas garšvielas, ielejam pusi alus un zem vāka sautējam, periodiski maisot, līdz gaļa mīksta. Kad gaļa mīksta, to izņemam un ieliekam citā kastrolī. Sulu no taukiem iztvaicējam, iesijājam smalkos miltus un sacepam zeltaino aizdaru, kurā ielejam mazliet buljona un atlikušo alu. Mērci pēc vajadzības piekrāsojam ar grauzdētu cukuru un visu liekam labi savārīties. Pēc tam mērci uzkāšam gaļai un ļaujam zem vāka siltumā nostāvēties. Pasniedzam ar kartupeļu knēdeļiem.
Uz augšu