Liellopa aste alū

Sastāvdaļas

  • 1 liellopa aste, labāk vērša
  • 2 karotes sviesta
  • 2 sīpoli
  • 0.5 l gaišais alus
  • Ingvers, pipari, lauru lapa, timiāns, sāls
  • Smalkie milti pēc vajadzības 5 cukurgraudi

Pagatavošana

1 min.
  1. Liellopa asti atplēvojam un notīrām taukus. Pēc tam sacērtam pa locītavām, nomazgājam, nosausinām un apsālām. Kastrolī izkausējam sviestu (senāk te lietoja liellopa taukus) pieliekam smalki sagrieztu sīpolu, kuru apcepam līdz zeltainumam. Tajā ieliekam gaļu, kuru apcepam, tad pievienojam visas garšvielas, ielejam pusi alus un zem vāka sautējam, periodiski maisot, līdz gaļa mīksta. Kad gaļa mīksta, to izņemam un ieliekam citā kastrolī. Sulu no taukiem iztvaicējam, iesijājam smalkos miltus un sacepam zeltaino aizdaru, kurā ielejam mazliet buljona un atlikušo alu. Mērci pēc vajadzības piekrāsojam ar grauzdētu cukuru un visu liekam labi savārīties. Pēc tam mērci uzkāšam gaļai un ļaujam zem vāka siltumā nostāvēties. Pasniedzam ar kartupeļu knēdeļiem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Pamatēdieni


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi