Frančmaizes salāti ar baziliku

Sastāvdaļas

  • 1 franču baltmaize
  • 4 ķiploka daivas
  • 300 g tomātu
  • 15 -20 melno olīvu
  • 4 ēdk. baltvīna etiķa
  • 1 ēdk. sinepju
  • 6 -7ēdk. olīveļļas
  • Sauja bazilika lapu

Pagatavošana

20 min.
  1. Maizi sagriez plānās šķēlītēs. Ķiplokus sasmalcini un samaisi ar 2-3ēdk. eļļas. Katru maizes šķēlīti apzied no abām pusēm ar šo maisījumu un cep cepeškrāsnī, kamēr maizītes kļūst zeltaini brūnas.
  2. Tomātus sagriez daivas. Lielāko daļu bazilika sakapā un kopā ar olīvam pieber tomātiem. Visu uzmanīgi izcila. Salātiem pievieno grauzdētās maizītes.
  3. Mērce:
  4. Etiķis, sinepes, eļļu, pēc garšas svaigi maltus melnos piparus un sāli sakul trauciņā. Iegūto mērci pārlej salātiem. Pasniedz izrotātus ar veselām bazilika lapiņām.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Salāti


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi