Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Pikantais cūkgaļas ķiš-miš

2005. gada 1. jūlijs
Foto: Ansis Līpenītis
Pagatavošana
30 min
1. Recepte paredzēta 2-3 cilvēkiem. Kaut gan, ja ēdīs meitenes, droši vien piecas paēdīs :) Esmu daudzēdājs.
2. -Sagatavošanās darbi-
3. Sagatavo dēlīti, pāris nažus (gaļai un dārzeņiem), divus katlus (vienu mazu un vienu lielu) un visas pārējās štelles.
4. -Rīsi-
5. Rīsi ir vienkārši jāizvāra, tam arī paredzēts lielais katls. Kā pareizi vārīt rīsus, tā arī neesmu iemācījies. Bet fakts, ka šo mērci vislabāk pasniegt ar rīsiem. Ar kartupeļiem vai makaroniem nu galīgi neiet kopā.
6. -Mērce-
7. Mērce ir galvenā šī ēdiena sastāvdaļa.
8. Sākumā sagriez burkānus un uzliec tos vārīties. Burkānus sagriez uz pusēm un tad gareniski uz pusēm. Vāri kamēr tie ir mazliet mīksti (bet ne pavisam mīksti!!)
9. Turpini ar gaļas cepšanu. Gaļu sagriez strēmelītēs (aptuveni 0,5*1 cm) un cep, līdz tā apzeltījusies. Protams, uzber sāli un piparus.Pēc tam pievieno ripiņās sagrieztu sīpolu, ripiņās sagrieztu cukini un pusstrēmelēs sagrieztu papriku. Mazliet apcep un pievieno apvārītos burkānus. Pievieno raudeni (pāris šķipsnas) un vēl sāli un piparus pēc vēlmes.
10. Visu apcep, līdz dārzeņi apzeltījušies. Tad pievieno visu meksikas mērces burciņas saturu, mazliet ūdeni un sautē aptuveni 10 minūtes. Ik pa laikam jāapmaisa. Ak jā, visa mērces gatavošana notiek pannā.
11. Pa šo laiku tava draudzene / draugs ir sagatavojis salātus (tomātus sagriež daiviņās, pievieno ripiņās sagrieztu sīpolu, pārkaisa ar baziliku pipariem un sāli, un pārlej ar eļļu).
12. Kā arī, cerams, veiksmīgi ir izvārījušies rīsi. Tālāko jau paši zināt - uz šķivja un ņam ņam.
13. Piezīme - cepot gaļu, nevajag likt pārāk daudz taukvielu (eļļas), lai beigās mērcē nepeld tauki. Laba panna ļaus iztikt ar mazu drusciņu taukvielu.
14. Labu apetīti!
Uz augšu