1. Zivju buljonā vai ūdenī liek vārīties kubiņos sagrieztus burkānus, pētersīļus, selerijas un kartupeļus. Uzvāra.
2. Frikadeļu pagatavošana. Zivju fileju samaļ divas reizes gaļas malējā. Pievieno olas, saldo krējumu, sāli, smalkos piparus, nedaudz muskatrieksta un labi samaisa, saputo. No iegūtās masas veido mazākas vai lielākas gludas, apaļas frikadeles.
3. Tad zupā liek vārīties sagatavotas frikadeles, salmiņos sagrieztus puravus. Frikadeles ir gatavas, kad tās uzpeld zupas virspusē.
4. Vārīšanas beigās zupā liek zaļos zirnīšus, garšvielas. Gatavu zupu nostādina 10 min.
5. Zivju frikadeļu zupu pasniedz ar zaļumiem, dažreiz arī ar citronu. Zivju frikadeļu lielums var būt dažāds - no 1 cm līdz pat 3 cm diametrā. Frikadeles var vārīt atsevišķi un likt zupā pirms pasniegšanas.