Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Zupas Zivju frikadeļu zupa

Zivju frikadeļu zupa

FOTO: Depositphotos.com

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 800 g zivju buljona vai ūdens
  • 40 g burkānu
  • 40 g pētersīļu saknes
  • 40 g seleriju saknes
  • 40 g puravu vai sīpolu
  • 300 g kartupeļu
  • 60 g zaļo zirnīšu
  • Sāls
  • Garšvielas
  • Zaļumi
  • Zivju frikadelēm:
  • 300 g zivju filejas (zandarts, heks, menca u.c.)
  • 1/2 olas
  • 40 g saldā krējuma
  • 20 g mannas putraimu
  • Sāls
  • Smalkie pipari (baltie vai melnie)
  • Muskatrieksts
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

90 min.
  1. Zivju buljonā vai ūdenī liek vārīties kubiņos sagrieztus burkānus, pētersīļus, selerijas un kartupeļus. Uzvāra.
  2. Frikadeļu pagatavošana. Zivju fileju samaļ divas reizes gaļas malējā. Pievieno olas, saldo krējumu, sāli, smalkos piparus, nedaudz muskatrieksta un labi samaisa, saputo. No iegūtās masas veido mazākas vai lielākas gludas, apaļas frikadeles.
  3. Tad zupā liek vārīties sagatavotas frikadeles, salmiņos sagrieztus puravus. Frikadeles ir gatavas, kad tās uzpeld zupas virspusē.
  4. Vārīšanas beigās zupā liek zaļos zirnīšus, garšvielas. Gatavu zupu nostādina 10 min.
  5. Zivju frikadeļu zupu pasniedz ar zaļumiem, dažreiz arī ar citronu. Zivju frikadeļu lielums var būt dažāds - no 1 cm līdz pat 3 cm diametrā. Frikadeles var vārīt atsevišķi un likt zupā pirms pasniegšanas.

    Labu apetīti!
    Zivju frikadeļu zupu pasniedz ar zaļumiem, dažreiz arī ar ci...

    FOTO: Depositphotos.com

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Lavaša rulete ar karsti kūpinātu lasi kaloriju skaitītājiem

Lavaša rulete ar karsti kūpinātu lasi kaloriju skaitītājiem

Zupas

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas