Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča
Iesūti ziņu!

Ādažu zudusī kulta vieta – pirmā picērija Latvijā, kas tika uzcelta 45 dienās (5)

Mūsdienās, kad picērijas kā sēnes pēc lietus ir “saaugušas” teju uz katra stūra un pieejami pat pašapkalpošanās automāti, kuri pagatavo picu nieka trīs minūtēs, ir grūti iedomāties, ka pirmā picērija Latvijā tika atklāta vien 1988. gadā, turklāt nevis Rīgā, kā varētu domāt, bet gan Ādažos.

“Aprakstītie notikumi mūsdienās var izraisīt smaidu, bet paaudzei, kura izauga aiz lielā “dzelzs priekškara”, tā bija iespēja apjaust, kā dzīvo cilvēki citviet pasaulē. 80. gados, kad Ādažu “Kukulītī” dienvidslāvu iekārtas ražoja Latvijā pirmās garās franču bagetes, pie mums pēc siltās maizes brauca ļaudis no visas Latvijas. Daudzi bija pārsteigti par iespēju baudīt arī īstu picu, kuru pasūtītāju acu priekšā izgatavoja pavārs dienvidslāvs Milans Močņiks,” stāsta Ādažu novada vēsturniece Elita Pētersone, kura savulaik bijusi arī picērijas atklāšanas aculieciniece.

Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu