Piparotais steiks

Piparotais steiks
Foto: Depositphotos.com

Sastāvdaļas

2 porcijas
  • 2 šķēle/s liellopa filejas
  • 1/2 daiviņa/s ķiploka
  • 2 ēd. k. eļļas
  • 1 tējk. sāls
  • 1 tējk. rupja maluma piparu
  • 1 ēd. k. zaļumu sviesta

Pagatavošana

15 min.
  1. Gaļas filejas noskalo un papīra salvetē nosusina.
  2. Ķiploka daiviņu uzliek uz sāls, ar platu nazi saspiež un sarīvē.
  3. Katru gaļas gabalu no abām pusēm ierīvē ar ķiploku sāli un pārziež ar eļļu. Uzkaisa piparus un ierīvē gaļā.
  4. Gaļas šķēles liek uz grila režģa un uzkarsētā grilā apcep no abām pusēm pa 3 minūtēm. Karstiem steikiem uzliek zaļuma sviestu un izlīdzina.
  5. Gaļu cepot nedrīkst sadurstīt ar dzkšiņu, jo tad iztecēs sula, gaļas šķēles tikai uzmanīgi apgroza ar standziņām. Pirms cepšanas gaļu ieteicams iemarinēt. Steiks ir labi izcepts, ja uzspiežot uz gaļas šķēles, no tās neizdalās rozā sula.

    Labu apetīti!
    Gaļu cepot nedrīkst sadurstīt ar dzkšiņu, jo tad iztecēs sul...
    Foto: Depositphotos.com
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Pamatēdieni


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi