Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Pamatēdieni Piparotais steiks

Piparotais steiks

FOTO: Depositphotos.com

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

2
porcijas
  • 2 šķēle/s liellopa filejas
  • 1/2 daiviņa/s ķiploka
  • 2 ēd. k. eļļas
  • 1 tējk. sāls
  • 1 tējk. rupja maluma piparu
  • 1 ēd. k. zaļumu sviesta
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

15 min.
  1. Gaļas filejas noskalo un papīra salvetē nosusina.
  2. Ķiploka daiviņu uzliek uz sāls, ar platu nazi saspiež un sarīvē.
  3. Katru gaļas gabalu no abām pusēm ierīvē ar ķiploku sāli un pārziež ar eļļu. Uzkaisa piparus un ierīvē gaļā.
  4. Gaļas šķēles liek uz grila režģa un uzkarsētā grilā apcep no abām pusēm pa 3 minūtēm. Karstiem steikiem uzliek zaļuma sviestu un izlīdzina.
  5. Gaļu cepot nedrīkst sadurstīt ar dzkšiņu, jo tad iztecēs sula, gaļas šķēles tikai uzmanīgi apgroza ar standziņām. Pirms cepšanas gaļu ieteicams iemarinēt. Steiks ir labi izcepts, ja uzspiežot uz gaļas šķēles, no tās neizdalās rozā sula.

    Labu apetīti!
    Gaļu cepot nedrīkst sadurstīt ar dzkšiņu, jo tad iztecēs sul...

    FOTO: Depositphotos.com

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Gaileņu mērce ar jaunajiem kartupeļiem un gurķu šķēlītēm fiksajā marinādē

Gaileņu mērce ar jaunajiem kartupeļiem un gurķu šķēlītēm fiksajā marinādē

Pamatēdieni

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas