1. Nevārītas, svaigas bietes sagriež plānos salmiņos un liek cepties pannā bez jebkādām taukvielām un ūdens.

Foto: Uldis Grīnbergs
2. Svarīgi bietes griezt nevis rīvēt! Liesmu nogriežam pavisam mazu un pa reizēm apmaisām. Process aizņems kādas 30 min.

Foto: Uldis Grīnbergs
3. Kad bietes izceptas, beigās pārslaka nedaudz citrona sulu vai rīsu etiķi. Visu atdzesēju un varu kārtot salātus.
Vārīti kartupeļi un burkāni, ari vārītas olas.

Foto: Uldis Grīnbergs
4. Siļķe un sīpoli.

Foto: Uldis Grīnbergs
5. Visu liek kārtās: kartupeļi, burkāni, siļķe ar sīpoliem, bietes un noslēgumā olas. Starp kārtām – skābais krējums un majonēze.

Foto: Uldis Grīnbergs
6. Lai labi garšo!

Foto: Uldis Grīnbergs
7. Daudz garšīgāka, košākā krāsā.

Foto: Uldis Grīnbergs