Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča
Sākums > Receptes > Salāti

Turku zirņu salāti ar puķkāpostu un marinētiem sīpoliem

Šie varētu kļūt par vieniem no tavu iecienītāko salātu līderiem – svaigi, bet reizē sātīgi. Bez treknām mērcēm, bet pilni ar garšu. Siera tīkotāji, pasniedzot salātus, noteikti var tos pārbērt ar sasmalcinātu fetas sieru – tas arī lieliski iederēsies, tikai atceries tad pievienot mazāk sāli.

Vēl kāda būtiska nianse – ja salātus nepasniedz uzreiz, pirms to dari, noteikti nogaršo, jo turku zirņi un puķkāposts sevī sasūc garšas un ļoti iespējams, ka būs atkārtotie jāpievieno gan citrona sula, gan kāda garšviela.
Pagatavošana
15 min
1. Turku zirņiem nolej šķidrumu, noskalo un ber bļodā.
Foto: Receptes.lv
2. Tīru puķkāpostu sagriež vai saplēš smalkās rozetītēs, pievieno turku zirņiem.
3. Pievieno marinētus sīpolus (izmantojām gatavus, bet var marinēt pats, raugoties, lai tie ir viegli saldeni nevis izteikti skābi) un sasmalcinātus pētersīļus. Pētersīļi šajos salātos ir būtiski, jo piešķir lielisku garšu un smaržu visam.
Foto: Receptes.lv
4. Salātus iejauc ar nelielu daudzumu eļļas, citrona sulu, sāli un cukuru. Samaisa un pasniedz.

Labu apetīti!
Foto: Receptes.lv
Uz augšu