Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča
Sākums > Receptes > Salāti

Pupiņu salāti ar tomātiem, sieru un grauzdiņiem

Foto: Shutterstock.com
Šos salātus pasniedz uzreiz pēc pagatavošanas, lai grauzdiņi nepaspēj izmirkt un zaudēt savu tekstūru, bet ēdami arī tad, kad maizīte izmirkusi, tikai nebūs vairs kraukšķa.
Pagatavošana
20 min
1. Pupiņas atbrīvo no šķidruma, noskalo. ~240 g pupiņu ir svars no vienas 400 g bundžas bez šķidruma. Ber bļodā.
2. Tomātus sagriež vidēja izmēra daiviņās, pievieno pupiņām.
3. Sieru (Holandes, Tilzītes, Maasdam – vai citu līdzīgu pēc patikas) sagriež neliela izmēra kubiņos, ber bļodā pie pārējām sastāvdaļām.
4. Sasmalcina pētersīļus. Ja tie neiet pie dūšas, var likt dilles, lociņus. Liek bļodā.
5. Visam pievieno grauzdiņus – baltmaizes vai rupjmaizes – pēc patikas, jo iederēsies abi.
6. Visu sajauc ar nelielu daudzumu majonēzes (var daļu aizstāt ar skābo krējumu vai bezpiedevu jogurtu) un pēc garšas papildina ar sāli.

Lai labi garšo!
Foto: Shutterstock.com
Uz augšu