Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča
Sākums > Receptes > Zupas

Vistas un dārzeņu zupa ar saldo krējumu

Foto: Kristīne Reihmane
Vistas gaļas zupas var būt ļoti daudzveidīgas. Bez ierastā kartupeļa un burkāna noteikti var pievienot zaļos zirnīšus un kukurūzu. Bet saldais krējums un citas piedevas garšu padarīs vēl pilnīgāku.
Recepti iesaka "Instagram" recepšu bloga "Ēdam mājās" autore Kristīne Reihmane.
Pagatavošana
70 min
1. Vistas fileju sagriež vidēja vai neliela izmēra gabaliņos, apkaisa ar garšvielām, samaisa ar ēdamkaroti majonēzes un tomātu mērces. Noliek vēsumā nedaudz savilkties (20-30 minūtes).
2. Kartupeļus un burkānu nomizo, sagriež nelielos gabaliņos, ķirštomātus - uz pusēm.
3. Katliņā uzkarsē nedaudz eļļas, liek iekšā sagrieztos kartupeļus, burkānu un zirnīšu, visu apcep uz vidējas uguns aptuveni 5 minūtes, regulāri apmaisot. Tad pievieno tomātiņus, visu pasautē vēl 3-4 minūtes. Pēc tam pārlej ar ~350 ml uzvārīta ūdens un turpina vārīt uz vidējas uguns.
4. Pannā uzkarsē eļļu, apcep vistas fileju (3-4 minūtes no katras puses). Tad to liek katliņā, pievieno saldo krējumu, visu samaisa, turpina vārīt vēl 10-15 minūtes, vai, līdz dārzeņi mīksti. Beigās pievieno kukurūzu, garšvielas pēc garšas. Pirms pasniegšanas papildina ar svaigiem zaļumiem.

Labu apetīti!
Foto: Kristīne Reihmane
Uz augšu