Ātrā prjaņiku kūka

2023. gada 4. oktobris
Foto: "Ēdam skaisti"
Šīs, dažu sastāvdaļu kūkas pagatavošana patiesi ir ātra un vienkārša, tikai jāatceras, ka produktiem nakti jāļauj "saprecēties" ledusskapī.
Ja neesi ananasu cienītājs, vari izmantot arī banānus.
Recepti iesaka bloga: Ēdam skaisti autore Māra.
Pagatavošana
720 min
1. Palielā bļodā liek skābo krējumu, pievieno iebiezināto pienu un kārtīgi izmaisa.
2. Prjaņikus sagriež 4-6 daļās un saber bļodā pie krēma un kārtīgi izmaisa.
3. Kūkai paredzēto trauku/bļodu izklāj ar pārtikas plēvi, liek 1/4 prjaņiku masas, pārkaisa ar ananasu gabaliņiem, tad atkal prjaņiku masu, ananasus un tā, līdz viss salikts formā.
4. Visu piepresē, pārklāj ar pārtikas plēvi un liek uz nakti ledusskapī, lai viss “saprecas”.
5. Pirms pasniegšanas kūku ņem no ledusskapja, uzliek šķīvi, apgāž, noņem plēvi, apsmērē ar šokolādi (šokolādi izkausē un samaisa ar pienu) un pasniedz.

Foto: "Ēdam skaisti"
6. Lai labi garšo!
Foto: "Ēdam skaisti"
Uz augšu