Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča
Sākums > Receptes > Uzkodas

Cepts kamambērs ar tomātiem, garšaugiem un valriekstiem

Foto: Uldis Grīnbergs
"Intereses pēc paskaitīju, cik tad tās brokastis izmaksāja. Ģimene liela (7), tāpēc bija divi šādi trauki. Siers pa abiem gabaliem 2,7€ (uz atlaidēm), tomāti, ķiploks, baziliks, valrieksti- pašu audzēti. Vēl sāls, pipari un strāva, bet bez enerģijas pat makaronus neizvārīsi. Olīveļļa dāvināta no Krētas," stāsta receptes un foto autors Uldis Grīnebrgs.
Pagatavošana
40 min
1. Ieslēdzu cepeškrāsni uz 180 grādiem, augša, apakša + ventilators.
2. Sameklēju keramisko cepamtrauku, izpakoju sieru un ielieku metāla formiņā. Iegriežu strīpas, lai ēdot varētu vieglāk tikt klāt.
3. Brīvo laukumu pieberu ar mazgātiem čeri (ķiršu) tomātiem, pārmaļu sāli, piparus. Sakapāju un pārkaisu ķiplokus, valriekstus un nedaudz svaiga bazilika. Visu pārlaistu ar olīveļļu.
Foto: Uldis Grīnbergs
4. Nesam cepties. Cep 20-30 minūtes jeb kamēr tomāti sāk izjukt.
5. Kad gatavs, atkārtoju to pašu procedūru, ko sākumā. Sāls, daudz svaigi maltu piparu, baziliks un vēlreiz pārlaistu olīveļļu. Uzgrauzdē maizītes un baudām neiedomājamu gardumu. Liek cepamtrauku galda vidū un ēd no kopēja trauka, kā viduslaikos. Ļoti sātīgs, bērni atteicās pat no pusdienām.
Foto: Uldis Grīnbergs
Uz augšu