Kabacis kraukšķīgā rīvmaizes-siera garoziņā ir lielisks kabaču sezonas našķis. Šādi garšos pat tiem, kam kabacis ne visai iet pie dūšas.
Pagatavošana
40 min
1. Kabaci sagriež vidēji biezos salmiņos vai izveido daiviņām līdzīgus gabalus.
2. Apber ar sāli un uz brīdi atstāj, lai sasulojas.
3. Pa to laiku vienā bļodā sakuļ olas, bet otrā sajauc rīvmaizi ar cieto sieru un garšvielām pēc patikas - es bēru sāli un ķiploku pulveri, bet lieliskie iederēsies arī, piemēram, saldā paprika.
4. Kad kabacis sasulojis, lieko sulu nolej un tad: a - liek kabača gabaliņus tīra maisiņā, kurā ieber miltu sun visu apvārta. Tādējādi nesmērējot šķīvi un ietaupot laiku; b - ber miltus kāda bļodiņā vai šķīvī un apvārta katru gabaliņu miltos.
5. Kad kabacis miltos apvārīts, liek olā un beigās rīvmaizes-siera masā. Ar sieru nevajag skopoties, ja tā būs par maz, nejutīsi tā garšu, bet tikai rīvmaizi.
6. Liek uz cepamās plāts un cep 200 grādos aptuveni 20 minūtes (precīzs cepšanas laiks atkarīgs no gabaliņu lieluma).
7. Gardi, ja pasniedz ar kādu svaigāku krējuma/jogurta mērci.