Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča
Sākums > Receptes > Uzkodas

Burratas maizītes ar pašgatavotu pesto

Foto: Uldis Grīnbergs
"Tas ir tik ļoti vienkārši, bet garša neaprakstāma, jūtos, kā septītajās debesīs! P.s no vienas burratas iznāca piecas maizītes," stāsta receptes un foto autors Uldis Grīnbergs.
Pagatavošana
45 min
1. Ieslēd cepeškrāsni uz 150 grādiem ar konvekciju, sagriež ciabatu šķēlēs, apsmērē ar olīveļļu, uzmaļ sāli un melnos piparus. Kārto uz pannas un nes grauzdēties.
2. Pa to laiku pagatavo bazilika pesto. Liek visu smalcinātājā un sasmalcina kopā, bet tā, lai būtu graudains. Burvīgs sanāca.
Foto: Uldis Grīnbergs
3. Tālāk izņem no ledusskapja burratas, nolej šķidrumu un tā vietā uzlej siltu ūdeni, lai burratas sasiltu un saldkrējuma siers vidū kļūtu plūstošs.
4. Cepamtraukā ieber čeri tomātus, piespiež ķiploku, pārslaka ar olīveļļu un atkal pārmaļ sāli un piparus. Kad maizītes gatavas, šauj iekšā tomātus grilēties un pagriež uz 200 grādiem.
Foto: Uldis Grīnbergs
5. Kad viss sagatavots atliek tikai kārtot. Ņem maizīti, nogriež burratu, uzliek grilētos tomātus un visam pa virsu burvīgo bazilika pesto. Uzmaļ bagātīgi melnos piparus un visu pārslaka ar olīveļļu.
Foto: Uldis Grīnbergs
6. Labu apetīti!
Foto: Uldis Grīnbergs
Uz augšu