Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča
Iesūti ziņu!
Sākums > Receptes > Konditoreja un maize

Supergardā rabarberu plātsmaize

Foto: Publicitātes
"Man vislabāk garšo plātsmaizes ar plānu pamatni, bagātīgu, sulīgu pildījumu un superkraukšķīgām maliņām - šī ir tieši tāda. Ikviens, kuram palaimējies to kaut reizi nobaudīt, man prasa recepti. Lūdzu, te tā būs - recepte ideālai plātsmaizei manā gaumē. Šoreiz pildījumā liku pirmos dārzā izaugušos rabarberus, bet esmu gatavojusi arī ar āboliem, bumbieriem un pat konservētiem persikiem - garšo vienmēr lieliski," saka receptes autore Jolanta.

Sastāvdaļas norādītas standarta izmēra plātij.
Pagatavošana
60 min
1. Rabarberus nomizo, sagriež gabaliņos.
2. Gatavo mīklu pamatnei. Bļodā liek mīkstu, gabaliņos sagrieztu sviestu, pievieno pārējās sastāvdaļas un mīca, līdz iegūta viendabīga mīkla, kas nelīp pie rokām.
3. Mīklu izveltnē uz cepamā papīra, lai tā pēc izmēra atbilst paredzētajai plātij. Ar visu papīru liek uz plāts. Mīklas maliņas gar plāts malām uzloka uz augšu.
4. Vienmērīgi pārber mīklu ar rabarberiem.
5. Gatavo krēmu. Bļodā sakuļ visas sastāvdaļas. Pārlej krēmu rabarberiem.
6. Plātsmaizi cep iepriekš līdz 190 grādiem sakarsētā krāsnī 50 minūtes (augšas+apakšas karsēšāna). Pēdējās 5-7 minūtes uzstāda grila režīmu, lai plātsmaize virspusē iegūtu kārdinošu "iedegumu".
7. Pirms griešanas gabalos plātsmaizi atdzesē vismaz 10-15 minūtes, lai krēms sastingtu. Veseli ēduši!
Foto: Receptes.lv
Uz augšu