Vista folijā

2005. gada 21. aprīlis
Foto: Receptes.lv
Pagatavošana
60 min
1. Čili piparu pārgriež uz pusēm, izņem sēklas un sagriež mazās šķēlītēs, pārlej ar balzametiķi un atstāj līdz pārējo sastāvdaļu sagatavošanai. Vistu stilbiņus ierīvē ar garšvielu vistas gaļai un majonēzi, atstāj uz 20 min. (var arī ilgāk). Papriku un tomātus sagriež nelielos kubiciņos, šampinjonus pārgriež uz pusēm un tad katru pusi kādās 3 - 5 daļās (atkarīgs no šampinjonu izmēra). Kartupeļus nomizo un sagriež nelielos kubiņos. Visus sagrieztos dārzeņus sadala 4 vienādās daļās. Uz pietiekoša folijas gabala (lai pietiktu arī pārlocīšanai) uzliek mazu piciņu margarīna, tad iepriekš sagatavoto vistas stilbiņu (katru stilbiņu uz sava folijas gabala), tam apkārt sagrieztos kartupeļus un šampinjonus, uz stilbiņa liek sagrieztos tomātus un papriku, virs tās nedaudz iepriekš sagatavotos čili piparu gabaliņus un pārslaka ar to pašu balzametiķi, pārkaisa ar garšvielu kartupeļu ēdieniem, pārsedz ar folijas brīvo daļu un kārtīgi aizloka visas malas, liek cepties iepriekš līdz 200 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī. Cep apmērām 20 - 30 minūtes. Var arī likt visas sastāvdaļas vienā porcijā, bet tad ērtāk ir izmantot cepeša maisiņus.
Uz augšu