Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča
Sākums > Receptes > Salāti

Krēmīgie turku zirņu un avokado salāti

Foto: Receptes.lv
Var ēst kā salātus vai arī papildināt, piemēram, maizītes, kā arī ietīt lavaša.
Ja gribi likt uz maizes, to pirms tam iesakām apgrauzdēt, lai iegūtu izcilu tekstūru daudzveidību.
Pagatavošana
10 min
1. Turku zirņus (no vienas bundžas) noskalo un ber bļodā.
2. Gatavu avokado atbrīvo no kauliņa, mizas un sagriež turku zirņu lieluma gabaliņos. Ber pie zirņiem.
3. Sasmalcina sīpolu (var izvēlēties saldāku), lociņus un dilles. Pievieno pārējām sastāvdaļām.
4. Liek visam klāt jogurtu un maigākas sinepes - dižonas, franču. Lai izteiksmīgāka garša, izvēlas sinepes ar sinepju graudiņiem. Papildina ar mazu šķipsnu cukura un sāli. Visu samaisa. Pēc garšas papildina vēl ar mērces sastāvdaļām.
5. Labu apetīti!
Foto: Shutterstock.com