Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča
Sākums > Receptes > Konditoreja un maize

Ātrās kanēļmaizītes ar cukura glazūru

Foto: Aina Pitrāne
Mīkstas, tikko ceptas kanēļmaizītes ar kraukšķīgiem riekstiem un gardu pūdercukura glazūru - pasakaini gardi.
Receptes autore: Aina Pitrāne
Pagatavošana
40 min
1. Izkausē sviestu, nedaudz atdzesē un pievieno kanēli ar cukuru. Visu labi izmaisa.
Foto: Aina Pitrāne
2. Izrullē kārtaino mīklu (2-3 mm) taisnstūrveida formā.
3. Liek virsū sviesta masu ar kanēli un cukuru. Vienmērīgi izlīdzina.
Foto: Aina Pitrāne
4. Uzber virsū sasmalcinātus valriekstus un satin mīklu ruletē.
Foto: Aina Pitrāne
5. Sagriež ruleti 4-5 cm mazos gabaliņos.
Foto: Aina Pitrāne
6. Iesmērē cepamo formu plānā kārtiņā ar sviestu. Liek kanēļmaizītes cepamtraukā nedaudz tās saplacinot. Iesmērē ar olu un cep iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī 180° apmēram 25 minūtes.
Foto: Aina Pitrāne
7. Beigās, ja ir vēlēšanās, var pārliet pāri cukura glazūru. 50 g pūdercukuram pievieno 1 ēd. k. silta piena vai ūdeni. Labi samaisa un pārlej pāri kanēļmaizītēm. Lai labi garšo!
Foto: Aina Pitrāne
Uz augšu