1. Izkausē sviestu, nedaudz atdzesē un pievieno kanēli ar cukuru. Visu labi izmaisa.

Foto: Aina Pitrāne
2. Izrullē kārtaino mīklu (2-3 mm) taisnstūrveida formā.
3. Liek virsū sviesta masu ar kanēli un cukuru. Vienmērīgi izlīdzina.

Foto: Aina Pitrāne
4. Uzber virsū sasmalcinātus valriekstus un satin mīklu ruletē.

Foto: Aina Pitrāne
5. Sagriež ruleti 4-5 cm mazos gabaliņos.

Foto: Aina Pitrāne
6. Iesmērē cepamo formu plānā kārtiņā ar sviestu. Liek kanēļmaizītes cepamtraukā nedaudz tās saplacinot. Iesmērē ar olu un cep iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī 180° apmēram 25 minūtes.

Foto: Aina Pitrāne
7. Beigās, ja ir vēlēšanās, var pārliet pāri cukura glazūru. 50 g pūdercukuram pievieno 1 ēd. k. silta piena vai ūdeni. Labi samaisa un pārlej pāri kanēļmaizītēm. Lai labi garšo!

Foto: Aina Pitrāne