Ābolu kūka ar biezpienu

2022. gada 20. septembris
Foto: Publicitātes
Receptē izmantoti baltie dzidrie āboli.
Kūka paredzēta 18-20 cm diametram, lielākai kūkai sastāvdaļas proporcionāli palielina :)
Recepte un foto: "Ēdamskaisti"
Pagatavošana
720 min
1. Sablendē plūmes, pievieno tām cepumus un mazliet pienu, un sablendē viendabīgā masā.
2. Masu mitrām rokām klāj kūkas veidnē, kas izklāta ar cepamo papīru. Kad tas ir izdarīts, pārkaisa ar riekstiem un liek ledusskapī.
3. Aplej želatīnu uzbriest.
4. Katliņā ber ābolus un uz mazas uguns pasautē ap 7 minūtes (līdz ābolu daļa izšķīdusi, daļa vēl gabaliņos), pēc tam atdzesē.
5. Sablendē biezpienu ar pienu viendabīgā masā.
6. Bļodā saputo putojamo krēmu, tad pie tā iemaisa biezpienu, pievieno saldinātāju un sautētos ābolus. Izmaisa un pievieno uzbriedināto, izkausēto želatīnu, vēlreiz izmaisa un lej uz sagatavotās kūkas pamatnes un liek atpakaļ ledusskapī.
7. Katliņā ber virskārtai paredzētos ābolus un sautē uz mazas uguns. Pēc maza brīža pievieno ūdenī izšķīdinātu cieti, drusku saldinātāju un riekstus. Ik pa brīdim apmaisot karsē ap 5-7 min.
8. Kad masa savārījusies, padzesē un pārlej uz kūkas un atstāj uz nakti vai pāris stundas, lai garšas “saprecas”.
Lai labi garšo!
Foto: Publicitātes
Uz augšu