Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča
Sākums > Receptes > Zupas

Veģetārais borščs ar sēnēm un dedzinātu papriku

Foto: Publicitātes
Parasti šīs ukraiņu tradicionālās zupas gatavošana ir laikietilpīgs process, jo buljona vārīšana vien aizņem vismaz pāris stundas, bet, izmantojot buljona kubiņus, gardu un sātīgu boršču varēsi baudīt jau pēc nepilnas stundas. Gaļu šajā zupā aizstās dedzināta paprika, piešķirot borščam patīkamu kūpinājuma garšu.
Skaties, kā SuperBingo raidījuma vadītājai un vizuālā tēla stilistei Kristai Zvirgzdiņai veicās virtuvē, gatavojot šo ēdienu TVNET raidījumā "Slavenības uz oglēm". "Slavenības uz oglēm".
Recepte tapusi sadarbībā ar "Gallina Blanca".
Foto: Juris Lisovs/TVNET
Pagatavošana
50 min
1. Sagatavo sastāvdaļas. Kāpostus sasmalcina. Šampinjonus sagriež plānās šķēlēs. Burkānu sarīvē uz rupjās rīves. Sīpolus nomizo, sagriež plānos pusgredzenos. Ķiplokus nomizo, izspiež caur spiedi. Marinētām bietēm nolej šķidrumu,bet neizlej ārā, jo tas tiks izmantots. Ja bietes jau nav sarīvētas, tās sagriež salmiņos. Sakapā pētersīļus. Tomātus sablendē.
Foto: Publicitātes
2. Paprikas liek uz grila vai gāzes plīts riņķa un apdedzina melnas, tad notīra piedeguma kārtiņu (to būs vieglāk izdarīt, iepriekš uz 10 minūtēm iesienot apdedzināto papriku polietilēna maisiņā vai ieliekot aizvākojamā trauciņā). Ja izmanto elektrisko grilu, iepriekš papriku pārgriež uz pusēm.
3. Katlā uzkarsē eļļu, liek cepties kāpostus, ik pa laikam apmaisot. Kad kāposti saplakuši un apcepušies, pievieno burkānus, ķiplokus, lauru lapas, cukuru, un turpina cept, ik pa laikam apmaisot. Pēc pāris minūtēm pievieno bietes un turpina cept vēl pāris minūtes. Tad pievieno konservētos tomātus, strēmelītēs sagriezto papriku, pupiņas un pasautē 5 minūtes, tad visu pārlej ar elektriskajā tējkannā uzkarsētu ūdeni, kurā izšķīdināti buljona kubiņi, apmaisa un zem vāka vāra.
Foto: Publicitātes
4. Pa to laiku pannā uzkarsētā eļļā apcep sēnes ar sīpoliem, liek katlā pie pārējām sastāvdaļām, pielej arī bietēm nolieto šķidrumu un turpina vārīt zupu zem vāka 10-15 minūtes.
Foto: Publicitātes
5. Lej bļodās, pievieno krējumu, pārkaisa ar kapātiem pētersīļiem.

Labu apetīti!
Foto: Publicitātes
Uz augšu